måndag 15 oktober 2018

Newborn Fotografering | Ezel

"Han sover mestadels av tiden" sa hans mor.
Tji fick vi...
Men lilla Ezel visste inte att Linda vinner oftast i slutet när det kommer till att få nyfödda och sova. Inte alltid men oftast. Ibland tar de fler timmar, ibland färre. Denna gång tog det fler. Närmare sagt nästan fyra. Och en hel del svett och sjuka axlar efter obekväma fotoställningar. På mig då.

På bilden är Ezel 27 dagar ung. Han föddes ca 2 veckor innan beräknat men var inte mer och ville kura ihop sig som en liten boll. Det stadiet där nyfödda är lätthanterliga och ihopkurbara går rätt fort förbi, när de väl kommit på man kan sträcka på sig.
Bästa tiden för att fotografera newborn bilder där bebin är som ett knytte är i 6-14 dagars ålder.
Då sover bebin mestadels av tiden och är lättare att hantera.
Som ni ser så är fotograferingen möjlig även efter två veckors ålder men när det sträcket är passerat så kommer  ofta även magknip samt hormonnippor med in i bilden. Att få bebin och sova är även mer arbetsdrygt och mer tidskrävande, om man vill ha sådana bilder.

Så när skall man helst boka tid till newborn fotografareing?
Tiden kan bokas redan under väntetiden. Då gör jag en preliminär bokning i kalendern, efter beräknad tid, och sedan justerar vi det närmare när vi vet hur läget ser ut. När ni väl stadgat er hemma prickar vi in en passlig dag.

I en newborn fotogarafering tar jag bilder på bebin både då hen är vaken samt sover. Vill någondera föräldrarna vara med och posera så är även det möjligt.
Fotograferingen sker alltid på bebins villkor. Det kan bli lite klottigt (speciellt nakenbilder) och matandet tar sin tid. Önskas sovbilder så vyssjas bebin i lugn och ro till sömns och det tar den tid det tar. Därför lönar det sig att reservera 3 - 4 timmar tid.
Fotograferingen kan ske hemma eller i studiomiljö.
Vill man ha en kortare fotosession så lyckas även det. Då sätter vi inte tid på att få bebin att somna utan hen fotograferas i mammas eller pappas famn.
Sådant som annars  lönar sig att tänka på är att inte klä strumpor på som spänner eller spänna blöjan för hårt åt. På så vis undviks veck i huden och slutresultatet blir vackrare.

Nedanför ser ni slutresutatet av en bild från Ezels fotosession i studiomiljö samt en 'Before and After'
Visst e han alldeles underbar! <3





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar